Elektrikli araç modelleri hakkında araştırma yapıyorsanız tam olarak doğru yerdesiniz. Sizler için Türkiye’de de satışta olan en popüler 8 elektrikli aracı listeledik, keyifli okumalar dileriz.
Hangi aracı alacağınıza karar verdikten sonra elektrikli araç şarj istasyonu taktırmak için BYS Charge’ın uzman ekibinden sizin şartlarınız ve aracınız için en uygun teklifi alabilirsiniz. 😊
1. Renault Zoe
Muadillerine göre uygun fiyatlı olması ve hem aile kullanımına hem de şehir hayatına uygun tasarımıyla Renault Zoe, Türkiye’de en çok sevilen elektrikli araçlardan biri olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz. Son teknoloji elektrik performansı sunan Renault Zoe, Renault inovasyonlarını, modernliğini ve gelecek vizyonunu kullanıcılarına en iyi şekilde aktarabilmesi için bizzat uzmanlar tarafından tasarlanmıştır.
%100 elektrikli Renault Zoe, 52 kWh kapasiteli bataryası ile 395 km’ye varan sürüş menzili sunar. Bu batarya 8 yıl veya 160.000 km dahilinde Renault tarafından garanti altına alınmıştır.
Renault Zoe halka açık (AC) şarj istasyonlarında (22 kW) 1 saatte 120 km sürüş menzili; Hızlı (DC) şarj istasyonu (50 kW) 30 dk’da 150 km’ye kadar sürüş menzili sunmaktadır.
2. BMW iX3
Popüler Alman üretici BMW pek çok üretici firma gibi elektrikli araç sektörüne bir SUV model ile giriş yapmayı tercih etti.
Standart özellik olarak sunulan M Sport donanımı sayesinde BMW iX3 her zamankinden daha sportif görünüyor. Yeni BMW iX3 460 kilometreye varan menzili ve 18,5 kWsa/100 km elektrik tüketimiyle ister şehir içi ister şehir dışı kullanıma oldukça uygun bir yapıda. BMW’nin özel olarak geliştirmiş olduğu Gen 5 bataryasına 8 yıl veya 160.000 km dahilinde garanti vermekte. Ayrıca aracınızın hem kozmetik hem de donanımsal özelliklerini kendiniz seçme ve değiştirme imkânı da sunuluyor.
Beşinci nesil eDrive teknolojisine sahip BMW iX3, yalnızca 10 dakikalık hızlı şarj (DC, 150kw) ile WLTP kriterlerine göre yaklaşık 100 kilometrelik bir menzile ulaşırken yine hızlı şarj istasyonlarında (DC) 34 dakikada yüzde 80’lik şarj kapasitesine ulaşıyor.
3. Mercedes-Benz EQC
Mercedes-Benz EQC, etkileyici derecede uzun menzili, akıllı şarj teknolojisi ve Mercedes-Benz Sürüş Yardım Sistemleri ile elektrikli otomobillere dair yeni ve büyüleyici bir his kazandırıyor. Bir başka Alman devi olan Mercedes-Benz, BMW gibi SUV model ile elektrikli araç piyasasına adım atmayı tercih etmiş.
80 kWh’lık kapasiteye sahip, yüksek voltajlı, büyük batarya ile WLTP’ye göre 403 km’ye kadar elektrikli bir menzil sağlanır. Bu menzil standart kullanımlarda şehir içi ve şehir dışı seyahatler için yeterli olarak görülmektedir.
Mercedes-Benz EQC şarj istasyonlarında 2 saatte 120 km sürüş menzili; Hızlı (DC) şarj istasyonu 30 dk’da 120 km’ye kadar sürüş menzili sunmaktadır.
4. Hyundai KONA Elektrik
Rakiplerine kıyasla daha farklı bir yoldan gitmeye karar veren Hyundai, fosil yakıtlı versiyonu da bulunan bir araç serisini yeniden tasarlayarak Hyundai KONA Elektrik adında yeniden piyasaya sürdü. Hyundai elektrikli araçlar sektörüne giriş yaparken daha ekonomik, ulaşılabilir ve aileye uygun bir tasarım çizgisini tercih etti.
Hyundai KONA Elektrik 484 km’lik sürüş menzili, elektronik vites paneli, 10,25” dokunmatik bilgi eğlence sistemi, KRELL Premium ses sistemi ve daha birçok son teknoloji özelliğiyle kullanıcıların hayallerini süsler durumda. Hyundai üretmiş olduğu aracı için 5 yıl 100.000 km onarım garantisi verirken araçta kullandığı pil için ise 8 yıl 160.000 km garantisi verebilmekte.
39,2 kWh batarya kapasitesine sahip Hyundai KONA Elektrik modelinin 7,4 kW (1 fazlı) güç sağlayan bir elektrikli araç şarj istasyonunda %10’dan %100 şarj seviyesine ulaşması yaklaşık 6 saat, ev tipi elektrik prizinde ICCB kablosu kullanılarak ise yaklaşık 19 saat sürmektedir.
5. Mini Cooper SE
Her yönüyle orijinal ve ikonik MINI özelliklerini koruyan tamamen elektrikli MINI geleceğin yollarına hazır. Birçok özelleştirme seçeneği ile son kullanıcıya harika bir deneyim sunmayı amaçlayan Mini Cooper SE, 135 kW güç ve 270 Nm tork üreten elektrikli motora sahiptir. Ayrıca Mini Cooper SE, 0-100 km/s hızlanmasını 7,3 saniyede tamamlamaktır. Maksimum hızı 150 km/s olan aracın menzil değeri ise 232 kilometredir.
DC elektrikli araç şarj istasyonlarında bataryanın %80’inin dolması ortalama 35 dakikada gerçekleşebiliyor.
6. BMW i3
BMW iX3 ile yüksek segment ile elektrikli araç piyasasını sallayan BMW’den çok daha ulaşılabilir bir model olan BMW i3 hayatımıza girmiş bulunmakta.
Sürüş özellikleri ve hafif bileşenlerin akıllı kombinasyonu, yürüyen aksamdan yolcu bölümüne kadar, BMW i3’e benzersiz dinamikler kazandırır. BMW i3, tamamen elektrikli BMW eDrive hareketli aksam sayesinde, kesintisiz şekilde, 0’dan 100 km/sa hıza 7,3 saniyede ulaşır. BMW i3’ün 170 bg güç ve 250 Nm torka sahip elektrikli motoru, 300km’ye kadar emisyonsuz sürüş keyfi sunar. Bataryanın şarj seviyesi düşük olduğunda devreye giren opsiyonel Range Extender ile menzil yaklaşık 330km’ye yükselir. Life modülü karbon fiber takviyeli plastikten (CFRP) üretilen modern yolcu bölümünü tanımlar. Sıklıkla karbon olarak da ifade edilen bu malzeme hafif olmanın yanı sıra çeliğe göre daha güçlü ve daha dayanıklıdır. Düşük ağırlığı ve alçak ağırlık merkezi, çevikliği ve menzili artırır.
DC elektrikli araç şarj istasyonlarında BMW i3 39 dakikada %80 oranında şarj edilebilir. AC şarj istasyonunda ise üç saatten kısa sürede yaklaşık %80 oranında şarj edebilirsiniz.
7. Volvo XC40
Her kullanıcıya uygun, akıllı, çok yönlü, her zamankinden daha yeni ve bir o kadar güvenli Volvo XC40 Recharge ile yolların tadını çıkarın. Volvo XC40 Recharge, 231hp güç üreten elektrikli motora sahiptir. Ayrıca model, 0-100 km/s hızlanmasını 7,4 saniyede tamamlamaktır. Menzil değeri 425 kilometredir.
DC elektrikli araç şarj istasyonlarında bataryanın %80’inin dolması ortalama 28 dakikada gerçekleşebiliyor.
8. Tesla Model 3
Belki ilk elektrikli araç değildi ama elektrikli araçları hak ettiği popülaritesine çıkaran araç Tesla Model 3 oldu.
Tesla Model 3, tüm hava koşullarında tam kontrol için çift motorlu dört tekerlekten çekiş, 20” Übertürbin Tekerlekler ve Performans Frenleri seçeneğiyle birlikte gelir. Karbonfiber kaporta tasarımı ile yüksek hızlarda dengeyi artırarak Tesla Model 3’ün 0-100 km hızdan 3,1 saniye kadar kısa bir sürede hızlanmasına olanak tanır.
Tesla Model 3 0’dan 100’e AC şarj istasyonlarında 9 saatte, DC şarj istasyonlarında 1 saatte şarj olabilmektedir.